Det er 90 Montessori-skoler i Norge. Det er ikke på grunn av pedagogikken:

MONTESSORI-ALIBIET

SKOLEN PÅ ØYA: Det er andre skoledag på Sandøya Montessoriskole, og elevene har natursti på øya. Elevene Marte og Michael fant den fjerde posten i et tre, og må hoppe for å få tak i oppgaven høyt oppe i greina.

SKOLE: Den norske grendeskolen er nærmest nedlagt. Opp av asken stiger stadig flere produkter av det norske dugnadsdyret: foreldredrevne Montessori-skoler.

Seks år gamle Mikael André bor på ei øy. Han har mistet flere tenner allerede, og kan nesten telle til en million. Denne uka begynte han på skolen.

Frankrike forsøker å dempe konflikten mellom Iran og USA:

Macrons time

SPILLER: Den franske presidenten Emmanuel Macron forsøker å gjenreise Frankrike som et viktig land i internasjonal politikk. Her med kona Brigitte Macron foran Elyséepalasset i Paris denne uka. FOTO: DANIEL COLE, AP/NTB SCANPIX

FRAMSTØT: Emmanuel Macron gjør et nytt framstøt for å løse krisa i Persiabukta. – Frankrike tør mer enn andre europeiske land, sier Frankrike-ekspert.

Frankrikes president Emmanuel Macron sliter på hjemmebane, men har store ambisjoner i utlandet. Det er tydelig blant annet i spørsmålet om Iran, der Frankrike har tatt en ledende rolle.

Tenner på skog for å lage beitemark og dyrke soyaMiljøvernere kveles av Bolsonaro-plan

Derfor brenner regnskogen

DØDELIG GRENSE: I raskt økende tempo hogges Amazonas-regnskogen i Brasil ned og brennes for å rydde rom for jordbruk.FOTO: UESLEI MARCELINO, REUTERS/NTB SCANPIX

POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.

Brasils høyreradikale president, Jair Bolsonaro, sørger for at landjordas viktigste forsvarsverk mot klimaendringene står i brann.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene