Det nye kulturprekariatet – som ingen vil snakke om

I Klassekampens anmeldelse (Maria Horvei, 17. august) av min essaybok «Leonoras reise», om den britiske surrealisten Leonora Carrington (1917 – 2011), har man en del positivt å si, men ser ikke noe poeng i de partiene som handler om kulturarbeidernes situasjon, det stadig voksende prekariatet av kulturarbeidere uten faste stillinger som lønnes per tekst. Horvei mener at forsøkene på å integrere denne tematikken i boken strander, og at min intensjon skulle være å vekke sympati for min egen situasjon.

Made in USA: Et giftig brygg av globaliseringsmotstand, rasisme og aggressiv nasjonalisme.

Globalisering for hvem?

MAKING AMERICA GREAT AGAIN: Det rustne skiltet til et bruktbilutsalg i Portsmouth i Ohio minner om en svunnen tid, der blant annet USAs bilindustri bidro til plusser i handelsbalansen. Særlig i «Rustbeltet» i Midtvesten, hvor Donald Trump gjorde det godt i 2016-valget, merkes den økonomiske nedgangen.FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

Den økonomiske globaliseringa har sluppet løs sterke politiske og sosiale motsetninger både innen land og mellom land.

Blant kildene: Thomas I. Palley: «Globalization checkmated? Political and geopolitical contradictioens coming home to roost», fra juli 2018. Geoffrey Garrett: «The Deal Trump should strike with Xi», (foreignaffairs.com)

Overhørt

Overhørt

Rødt er et veldig ekstremt parti som skremmer meg! De vil at det nesten ikke skal være forskjell på folk, og jeg føler at det blir litt Nord Korea og Russland tendenser her. [...] Håper at de får 0 stemmer!

Paradise Hotel-deltaker Thea Gudmundsen på bloggen sin
Du kan bla til neste sideBla med piltastene