Filosofisk bevegelse?

Er Bjørn Vassnes viktig for evolusjonen? Etter et nytt innlegg 3. september er jeg usikker og blir minnet på alle de gangene fagfilosofer med lett frustrasjon har prøvd å korrigere Vassnes. Mannen har – med all respekt – vitenskapsmannens trygge utsiktspunkt spikret i bakhodet, og makter ikke å ta inn over seg neste omdreining av dialektikken.

Afghansk fred: Norges rolle

NYTT TALIBAN? Hvis det er et nytt Taliban som skal forhandle om fred, hvorfor angriper de fortsatt sivile, spør Samina Ansari. Her Talibans forhandlingsdelegasjon. FOTO: KARIM JAAFAR, AFP/NTB SCANPIX

Under siste og niende møte mellom USA og Taliban i Doha konkluderte USAs spesialutsending, Zalmay Khalilzad, samtalene: USA ønsker en omfattende fredsavtale med Taliban og tilbaketrekning av tropper. Khalilzad dro rett til Kabul for å dele detaljene med det afghanske folket i et eksklusivt TV-intervju. «Taliban lover mindre vold i Afghanistan», sier Khalilzad. «De er ikke det samme Taliban». Hele Kabul ristet av frykt mens de lyttet til Khalilzad snakke. Etter 41 år med krig, skulle det hele ende med en TV-opptreden?

Nye Aker sykehus for hele Groruddalen

Christian Grimsgaard skriver i et innlegg i Klassekampen fredag 6. september at pasientene fra Groruddalen ikke får Aker som sitt nye sykehus. Det er feil.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene