Flyttar flyktningar

Etter at ei afghansk kvinne og eit barn omkom i ein brann i Moria-leiren på Lesvos, krev både FN og ordføraren at folk blir flytta frå den overfylte leiren.

Folkerepublikken Kina markerer 70 år som økonomisk stormakt.

Svinekjøtt og hyperdroner

SELVBILDE: Mange kinesere ser med patriotisk stolthet på Kina på Folkerepublikkenes 70-årsdag. FOTO: NG HAN GUAN, AP/NTB SCANPIX

Det var meldt dårlig vær, og forurensningen stakk i nese og hals da Kina innledet feiringen av 70-årsdagen for proklamasjonen av Zhonghua Renmín Gongheguo, Folkerepublikken Kina, i dag. Regjeringen hadde imidlertid sørget for nye forsyninger av svinekjøtt til feiringen ved å innvilge import av svinekjøtt og soyabønner unntak fra landets tollsatser på amerikanske varer. Slik vil de også unngå prisøkningen på svinekjøttet som følge av afrikansk svinepest.

Folk som hjelper mennesker på flukt, blir i økende grad straffeforfulgt. Norge er blant verstingene.

Solidaritetsforbryterne

KRIMINELL SAMARITAN? Denne uka møter Arne Viste i retten, tiltalt for å ha gitt arbeid til papirløse flyktninger. Slike saker har det blitt flere av de siste årene.FOTO: OLE BERG-RUSTEN, NTB SCANPIX

De siste årene har det generelt vært en hardere tilnærming til personer som hjelper mennesker på flukt. Selv om flere som har vært stilt for retten i ulike europeiske land har blitt frifunnet, kan rettsforfølgelsen være en betydelig belastning.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene