Kjønnsløs fornuft?

Truls Wyller kommer med en interessant påstand når han sier: «Når alt kommer til alt, tenker ikke kvinner annerledes enn menn» (Klassekampen 24. september). Aurora Jacobsen Evenshaug innvender at med ulike erfaringer, vil kvinner og menn også ha ulike tanker (26. september).

Einar Gerhardsen og veien videre for Ap

Eric Nævdal og jeg kan gjerne fortsette diskusjonen om hva som ville forundret, gledet og sjokkert Einar Gerhardsen mest, dersom han våknet opp fra de døde i dag. Det har unektelig skjedd mye i Norge, både siden Gerhardsen gikk av som statsminister i 1965 og siden han døde i 1987.

Kunnskapsløst fra Skurdal!

IKKE I VÅRE GATER: Å gi Sian en plattform er ikke ytringsfrihet, men normalisering av rasisme, skriver Siavash Mobasheri. Her fra motdemonstrasjonen mot Sian på Tøyen torg på lørdag. FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX

Det er nedslående å lese Klassekampens leder 28. september. Her forsvarer redaktør Mari Skurdal Sians (Stopp Islamiseringen av Norge) rett til å spy ut hat og rasisme i hjertet av det flerkulturelle Oslo. Et kunnskapsløst bidrag i denne debatten. Ytringsfrihet betyr ikke at alle ytringer, uansett hvor absurde og hatske de er, fortjener en talerstol. Faktum er at desto mer plass vi gir til rasistiske ytringer, desto mer plass vil de ta. Troll sprekker ikke i sola. Ytre høyre bør ikke møtes med ettergivenhet. Det fungerte ikke på 30-tallet, og det er ingen grunn til å tro at det vil fungere nå.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene