Tajik blir finanspolitisk talsperson

NY OPPGAVE: Arbeiderpartiets gruppemøte valgte fredag Hadia Tajik til ny finanspolitisk talsperson. Tajik bytter plass med Rigmor Aasrud, som blir ny arbeidspolitisk talsperson og fraksjonsleder for Aps medlemmer i arbeids- og sosialkomiteen. Flere andre stortingsrepresentanter får også nye arbeidsoppgaver. Torstein Tvedt Solberg blir ny fraksjonsleder for utdannings- og forskningsfraksjonen. Elise Bjørnebekk-Waagen går til arbeids- og sosialfraksjonen. Ruth Grung går til energi- og miljøfraksjonen. Eigil Knutsen går til finansfraksjonen. Hege Haukeland Liadal går til helse- og omsorgsfraksjonen, og Åsunn Lyngedal går til næringsfraksjonen. ©NTB

Bildetekst kNbPUSimHdg:

Greta

  • Då eg var 11 år, vann eg søppelsorteringskonkurransen på NRKs Kykkelikokos. I mitt vaksne liv har det vore so som so med kjeldesorteringa. De veit korleis det er: Ein gjer sitt beste, men på ein dårleg dag kan heile boksen med mygla leverpostei hamne i restavfallet. Det har likevel byrja å demre for meg at rutinane må skjerpast. Det skjer noko i miljø- og klimadebatten no. Mykje skal den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg ha æra for. Men kanskje ville det skjedd uansett. Rapport etter rapport om global oppvarming og utrydda dyr har ein effekt på folk flest.

FNB freistar styre uregjerleg medlemmer frå Stavanger utan å lukkast.

Bompengepartiets bortebom

Folkeaksjonen nei til meir bompenger (FNB) er i trøbbel på oktobermålinga Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen. Nils Olav Vassås i Norfakta skriv i ein e-post:

Du kan bla til neste sideBla med piltastene