Nektar å samarbeide

NEI: Donald Trumps Kvite hus-adokat har gitt klår beskjed til Representanthuset. FOTO: NICHOLAS KAMM, AFP/NTB SCANPIX

TILSPISSA: Det kvite hus varslar at dei ikkje vil samarbeide i det dei kallar Demokratanes «urettmessige» riksrettsgransking. No blir USAs EU-ambassadør stemna.

Det kjem fram i eit åtte sider langt brev til demokratane tysdag, ført i pennen av advokat Pat Cipollone som avviser heile prosessen som går føre seg i Representanthuset. Kongressen granskar om Trump har misbrukt rolla si som president, men Det kvite hus vil ikkje bidra.

Er hensikten med voldelige aksjoner å provosere fram «Tiananmen»?

Ulike mål, ulike metoder

DEMO: Demonstrantene i Hongkong kler seg i ulike masker. Hvem står for «flere Kina», og hvem slåss for å bevare «to systemer»? FOTO: KIN CHEUNG, AP/NTB SCANPIX

Hongkongs leder Carrie Lam advarte tirsdag at hun ikke utelukker muligheten for å tilkalle assistanse fra Beijing, med hjemmel i Basic Law, Hongkongs «grunnlov», om de voldelige demonstrasjonene fortsetter og ytterligere rammer finanssenterets økonomi, angivelig for at «vi vil at Hongkong i det minste får en ny sjanse».

Protester mot drivstoffpriser har ridd Ecuador i seks dager:

Må holdes inne

PRESSET MAKTA UT: Protestene i hovedstaden Quito har fått statsminister Lenín Moreno til å flytte regjeringen midlertidig til kystbyen Guayaquil. FOTO: FERNANDO VERGARA, AP/NTB SCANPIX

FORBUD: Ecuadors president Lenín Moreno har innført et nattlig portforbud i «strategiske områder» etter at demonstranter stormet nasjonalforsamlingen tirsdag.

Avgjørelsen kommer etter at en gruppe demonstranter lyktes å komme seg inn i en sterkt bevoktet, men tom kongressbygning i hovedstaden Quito.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene