Vil bruke 5,3 mrd. mot familiefattigdom

FATTIGDOM: Rødt vil prioritere kamp mot familiefattigdom i sitt alternative budsjett. Totalt vil partiet bruke 5,3 milliarder kroner på ulike tiltak.

– Barn velger ikke sine foreldre, derfor er fattigdommen som rammer barn ekstra urettferdig. Andelen som vokser opp i fattigdom øker, men våre forslag viser at det er fullt mulig å gjøre noe med, sier Silje J. Kjosbakken, andre nestleder i Rødt.

Sp vil ha åpenhet om norske krav i dataforhandlinger:

Redde for Google

SER DEG: Regjeringen vil ikke si hva de krever i forhandlingene om for eksempel persondataene som Google og underselskapet Facebook får tilgang til om norske borgere. FOTO: JAN HAAS, NTB SCANPIX

TIER: Regjeringen forhandler om Norges digitale framtid i Verdens handelsorganisasjon, men vil ikke fortelle Stortinget hvilke krav de stiller til giganter som Google.

Mot viljen til de fattige landene forhandler en utbrytergruppe på åtti land i Verdens handelsorganisasjon (WTO) om verdens digitale regelverk.

Senterparti-topp vil at lokallag og lokalpolitikere skal diskutere Nav og velferdsstaten:

En ensom politisk kamp

FOR LITE ENGASJEMENT: Senterpartiets arbeids- og sosialpolitiske talsperson, Per Olaf Lundteigen, vil at flere politikere skal engasjere seg i sosialpolitikk. Her fra landsmøtet på Hamar. FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX

SNAUT: Per Olaf Lundteigen (Sp) mener det er for få politikere som er opptatt av Nav og hvordan velferdsstaten tar vare på de svakeste.

Torsdag fortalte Linn Herning Klassekampens lesere at hun som akutt sjuk er redd for om velferdsstaten kommer til å redde henne. Hun mener Nav ikke tar godt vare på folk og at venstresida ikke har gitt gode svar på hvordan fikse det.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene