Kjøttfarse i Klassekampen

Bjørn Vassnes bringer i Klassekampens Viten-spalte stadige småstikk mot veganisme, men 28. november gikk han fullstendig av skaftet i artikkelen «Veganerkupp på campus». Ikke underbygde han sine påstander om hvor helseskadelig veganisme liksom er, han bare henviste til sine tidligere skriverier, og oppsummerte at «vegetarisk kosthold innebærer økt risiko for en rekke helseproblemer, blant annet for skjelettet og hjerneutviklingen, i tillegg til at det øker risikoen for slag». Det hele ble begrunnet med en oppramsing av næringsstoffer veganere ikke får nok av – ifølge ham selv.

Emmanuel Macron vil omskape EU til en sterk politisk union som utstråler militær makt.

Presidenten og Unionen

EN MANN MED EN PLAN: Et mer oppsiktsvekkende trekk ved maktambisjonene til den franske presidenten Emmanuel Macron er vektleggingen av militær styrkekapasitet, skriver Idar Helle. Her er Macron på besøk i Beijing tidligere i måneden. FOTO: MARK SCHIEFELBEIN, AP/NTB SCANPIX

Et kjapt nettsøk og der står Frankrikes president Emmanuel Macron på Den himmelske freds plass i Beijing tidlig i november, flankert av EU-flagg og en armada av franske og tyske forretningsfolk.

Overhørt

Overhørt

En av landeplagene derfra, «It’s Hard To Be a Nissemann» låter i dag som en oppsummering av Norges forhold til Europa.

Terje Eidsvåg i Adresseavisen om 25-årsjubileet for EU-avstemningen og The julekalender.
Du kan bla til neste sideBla med piltastene