Svenske tilstander

© ILLUSTRASJON: KNUT LØVÅS

Den reaksjonære flokken er stadig opptatt av svenske tilstander. Alle reaksjonære krefter i Norge drar til Sverige for å finne såkorn til sine argumenter. «De eneste som har advart mot svenske tilstander er Fremskrittspartiet», skreiv Sylvi Listhaug nylig i VG. Så lister hun opp ei smørbrødliste med statistikk over antall bombeangrep, bilbranner, ran og hvor mange mennesker som ble skutt og drept i fjor. Frp, med Sylvi Listhaug og Jon Helgheim som frontsoldater, ser på innvandring som Fenrisulven, og at det vil føre til Ragnarok.

Nato må heve stemmen mot Tyrkia

SI IFRA: Nato kan ikke godta at Tyrkia bryter folkeretten, mener AUF. Her Nato-sjef Jens Stoltenberg. FOTO: FRIDA HOLSTEN GULLESTAD

Rett etter at Trump tilbakekalte styrkene sine fra de kurdiske områdene i Nord-Syria, erklærte Tyrkias president, Recep Erdogan, krig i de eksakt samme områdene. Senere har det vist seg at det som var Erdogans krig mot kurdiske terrorister, egentlig er Erdogans krig mot Kurdistans eksistens.

Uansvarlig

19. november anklager Noah NRK for å drive med kamuflert kjøttreklame i serien «Matsjokket». De mener det er sjokkerende uansvarlig. På vegne av hele redaksjonen vil vi svare klart og tydelig: Vi driver ikke med kjøttreklame. Det er ikke en serie om hva vi bør spise. Det er en del av en større satsing der vi har avdekket og dokumentert hvordan store mengder mat overproduseres og kastes systematisk i hele verdikjeden i Norge. Hver episode bygger på grundig journalistikk, som danner grunnlag for nyhetssaker og debatter på andre flater i NRK. I tillegg har vi laget en stor undersøkende nett-sak, som avdekker omfattende og uregistrert svinn i hele matproduksjonen. Her ser vi blant annet på landbrukspolitikken som har ført til de enorme sauelagrene.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene