Én av tre velger Vedum over Støre

KANDIDAT: 35 prosent sier de heller vil ha Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som statsminister ved et eventuelt regjeringsskifte, enn Ap-leder Jonas Gahr Støre, skriver VG.

I den nye målingen utført av Respons Analyse for avisa VG, har velgerne i tillegg til det vanlige partibarometeret fått spørsmål om hvem de ville foretrekke som regjeringssjef om de rødgrønne kommer til makta.

Dramatisk Nato-toppmøte i LondonØnsker regler for medlemslands oppførsel

Vil stramme opp Tyrkia

WE ARE THE WORLD: Statslederne i Hellas, Polen, Nederland, Norge, Frankrike, Tyskland og USA var blant dem som i går poserte sammen med Nato-leder Jens Stoltenberg på toppmøtet i London. FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX

PRESS: Krigen i Syria får konsekvenser på Nato-toppmøtet. Klassekampen erfarer at flere Nato-land ønsker en langsiktig plan for å legge press på Tyrkia.

Rimfrosten lå tykt over gressplenene rundt luksushotellet The Grove da statslederne i Nato ankom tidlig i går morges. Et enormt politikorps hadde lagt en jernring rundt det gamle landstedet, 20 minutter utenfor London, og et nesten like stort pressekorps fulgte med da den amerikanske presidenten Donald Trump fløy inn til møtet i helikopter.

Frykter for helikoptersikkerheten

NORDSJØEN: Flere helikopterselskaper sliter økonomisk. Det er spesielt selskapet Bristow som har problemer etter oljekrisa, skriver Sysla. Selskapet gått i minus fem av de seks siste årene. Tapet har vært 470 millioner kroner før skatt. Industri Energi er den største fagforeningen for dem som jobber i oljebransjen. Fagforeningen frykter at stadige krav til kostnadskutt over tid kan gå ut over flysikkerheten. – Det legges stort press på de ansatte. Alle ønsker å gjøre en god jobb og være så effektive som mulig, sier forbundssekretær Henrik Fjeldsbø til Sysla. Bristow avviser sammenhengen mellom svak økonomi og sikkerhet.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene