Vekk med lua – fram med appen?

NORSKE VERDIER? Ikke før sykkelbudene i Foodora vant fram, kommer en ny aktør med samme modell. FOTO: WOLT PRESSEBILDE

Sykkelbudene i Foodora vant en historisk viktig seier da tariffavtalen ble signert med Fellesforbundet 27. september, men ikke før hadde den rosa stormen lagt seg, før en blå tornado dukket opp i horisonten.

Det skjøre korthuset

I de neste dagene skal verdens ledere bevise vilje og evne til forpliktende endring for å håndtere klimakrisen de kommende årene. Masseutryddelse, havdød, landforringelse, naturkatatrofer og kollaps av økosystemer er noen av kortene på bordet. Følger av dette inkluderer svekket vann- og matsikkerhet for jordas befolkning og relokalisering av store folkegrupper.

Selektivt fra Vassnes og kompani

De siste bidragene fra Vassnes (30. november) og Poleszynski (5. desember), setter en viktig diskusjon på feil spor. Vassnes skrev: «Universiteter kutter forbruket av rødt kjøtt. For rødt kjøtt er visst verst av alt» ... «Problemet er bare at dette premisset er vitenskapelig feil». Han henviser til Bloombergs helsestatistikk, som viser at Spania, landet med færrest vegetarianere, har best helse, og at landet med flest vegetarianere, India, kommer dårligst ut på helsestatistikker.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene