Toganbud og andre luftslott

«Alle vinner på en jernbane på anbud», påstår Frits Wahlstrøm 2. januar. Dermed viser han med all tydelighet at regjeringens myter om toganbud virker, uten at de medfører noen realitet. Han trekker mytene som regjeringen har skapt så langt at han påstår at anbudet blir lønnsomt, at «med anbudene vil staten tjene på togdriften framfor å subsidiere».

Stadig færre, år for år

Klassekampen slår 30. desember stort opp at «Halve Norge vil åpne nye felt», som om dette er en nyhet. Grunnlaget for oppslaget er en meningsmåling der 49 prosent har svart ja på spørsmålet om Norge bør åpne nye områder for olje- og gass. Resultatet kunne heller vært presentert under overskriften: «Færre enn før vil åpne nye felt», noe som nevnes i teksten.

Renkesmeden Clemet

I Klassekampen i romjula hevder jeg at Kristin Clemet opptrer illiberalt når hun kritiserer at en avis hun er uenig med (Dagsavisen) får mer pressestøtte enn en avis hun enig med (Minerva). I sitt svar til meg skriver Clemet at dette for henne slett ikke er et spørsmål om politiske meninger, men tvert imot om «kvalitet». Til dette er det flere ting å si.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene