USA kan ha skutt i stykker forsøk på regionale Midtøsten-forhandlinger.

Diplomati-dreperen

SKAPER SINNE: Over hele verden, her i Manila på Filippinene, har folk demonstrert mot USA og Donald Trumps Iran-opptrapping. FOTO: AARON FAVILA, AP/NTB SCANPIX

Donald Trumps beslutning om å likvidere general Qasem Soleimani skal ha overrumplet flere av hans nasjonale sikkerhetsrådgivere. Angrepet har skapt større uvisshet i regionen, selv blant USAs nærmeste allierte, med mulig unntak av Israel.

Hovedstadens institusjonsteatre undervurderer sitt publikum når de serverer ferdigmat i stedet for ny, norsk dramatikk.

Dramatikkens McDonald’s

MACTASTY TEATER: For både barn og voksne er størstedelen av teatertilbudet dramatiserte bøker vi alt har lest. Her fra Det Norske Teatrets oppsetning av Charlie og sjokoladefabrikken. FOTO: ERIK BERG/DET NORSKE TEATRET

Sámi Našunálateáhter Beaivváš (SNTB) spilte siste forestilling av Johan Turi i Frankfurt den 6. november 2019. De spilte totalt 24 forestillinger der, og dette gjestespillet var en del av NORLA sin storsatsing på bokmessa i Frankfurt, der Norge i fjor var «Guest of Honor». Dette stykket hadde sin premiere på Det Norske Teatret i Oslo 6. september 2017.

Selv en halvstudert røver som meg forstår mer enn forvaltere: Vi må sikre pengene før det er for sent!

Oljefondets luftmilliarder

© ILLUSTRASJON: KNUT LØVÅS (KNUTLVAS@GMAIL.COM)

Verden opplever et aksjemarkedpå «all-time high», Federal Bank Reserve i USA har pumpet inn 320 milliarder dollar siden 22. september og har kjøpt tilbake statsobligasjoner for 106 milliarder dollar i samme periode – det er omtrent som å ha en kjempestor kredittkortgjeld du ikke kan betale, for så å øke kredittkortgjelda for å betale den tilbake. Dette er ingen bærekraftig løsning, verken for privatpersoner eller sentralbanker.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene