Retting

3. januar skrev vi at 68.723 personer mistet arbeidsavklaringspenger (AAP) i 2018. Det riktige tallet er 57.600. Vi skrev også at antallet syke som hadde mistet AAP var doblet, men økningen var på snaue 70 prosent: fra 6400 til 10.700.RED.

Verdensordenen er truet, men det er ikke lett å snakke om hvor trusselen kommer fra.

Elefanten i rommet

ØKENDE AVSTAND: Donald Trump på Natos toppmøte i London i desember sammen med Boris Johnson, Jens Stoltenberg, Angela Merkel og Recep Tayyip Erdogan.FOTO: PETER NICHOLLS/AFP/NTB SCANPIX

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) holdt den årlige nyttårstalen i Oslo Militære Samfund mandag. Her gikk han gjennom den sikkerhetspolitiske situasjonen med de vanlige forsikringene om at Norges hovedprioritet er å opprettholde en regelbasert verdensorden. «Internasjonale normer og regler utfordres», sa Bakke-Jensen bekymret, noe han begrunnet med Russlands opptreden etter Krim, økt militær aktivitet i nordområdene og russiske forsøk på «å splitte den vestlige verden». Nytt av året var at Kina også ble oppfattet som en trussel mot norske interesser. Forsvarsministeren sa at Kinas vekst lenge ble oppfattet som positivt, men at det nå hadde skjedd et «klimaskifte», uten at han forklarte hva som var årsaken til endringen, annet enn noen kryptiske formuleringer om at «USAs politikk får konsekvenser for Europa».

Kva har Sylvester Stallone og Silvio Berlusconi sams?

I namn og gagn

Me har sagt godt nyttår og godt nytt år ei veke.

Sylfest Lomheim skriv om språk i Klassekampen kvar onsdag.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene