Sykdomsmål nådd

Norge har som mål å redusere tidlige dødsfall av ikke-smittsomme sykdommer med 25 prosent innen 2025. Målet er allerede nådd, ifølge Folkehelseinstituttet.

2020-tallet må bli tiåret for reindustrialisering av Norge, sier Jonas Gahr Støre.

Ap vil bygge landet

NOEN HAR SNAKKET SAMMEN: Ap utformer klimapolitikken i nært samarbeid med sine folk i industrien. Her stikker forbundsleder Jørn Eggum, Ap-leder Jonas Gahr Støre og leder i avdeling 5 på Vestlandet, Roar Abrahamsen, hodene sammen på Fellesforbundets landsmøte i fjor høst. FOTO: TOM HENNING BRATLIE

Wergelandssalen i Litteraturhuset i Oslo var fullpakket i går da Arbeiderpartiet inviterte til det årlige Bratteli-seminaret, som i år var viet rettferdig klimapolitikk. De var der alle sammen, fra Fellesforbundet og Industri Energi, Mette Nord fra Fagforbundet, klimapolitisk talsperson Espen Barth Eide, hele partiledelsen, Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik, Kjersti Stenseng og Bjørnar Skjæran, klimaengasjerte AUF-ere og hundrevis av interesserte Ap-folk. Det nye var at mange av dem nå smilte selvsikkert fra øre til øre, ikke bare fordi noen av dem hadde fått høre om de oppløftende Ap-tallene på dagens partimåling i Klassekampen og Nationen. Det lå en følelse i lufta om at det nå går riktig vei.

Nav-direktør Sigrun Vågeng mener hun burde vært varslet om skandalen tidligere:

Skylder på dem under seg

FORKLARING: På dag to i Kontroll- og konstitusjonskomiteens høring om Nav-skandalen fortalte direktør Sigrun Vågeng hva som har gått galt i Nav. Hun pekte på manglende kompetanse om EØS og at beskjeder ikke når fram.

PRØVDE: Nav-ansatte forsøkte gang på gang å fortelle at noe ikke stemte, men beskjeden nådde ikke fram til Nav- direktøren.

28. august i år, fem år etter at de første Nav-ansatte begynte å stille spørsmål om EØS-reglene, fikk Nav-direktør Sigrun Vågeng vite om skandalen i hennes egen organisasjon. Det burde ha skjedd mye tidligere, sa Vågeng til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i går.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene