Ullevål – en gavepakke til boligutviklere

Et flertall i Stortinget (Ap, H, Frp, V, KrF) godkjente Helse Sør Østs planer for sykehusutbygging i Oslo ved å innvilge 29 milliarder kroner lånegaranti i statsbudsjettet for 2020. Men håpet om at den sunne fornuft skal vinne, er fortsatt der. Flertallet i Oslo bystyre har lagt frem en interpellasjon med følgende forslag til vedtak: «det bes om at Gaustad-planene settes på vent til fortsatt drift av Ullevål er tilstrekkelig utredet.» Da burde det sitte langt inne hos regjeringspartiene, for ikke å snakke om Ap, å gå mot over 22.000 ansatte i OUS og cirka 70 prosent av Oslos innbyggere, som vil beholde Ullevål.

Er Vesten hevet over loven?

Krigshandlinger iverksatt av vestlige demokratier de siste 20 årene har ført til flere hundre tusen dødsfall, uante sivile lidelser, destabilisering i store geografiske områder og en flyktningkrise som skaper konflikter i vestlige samfunn. «Vi» er i ferd med å tvitre oss til en ny storkonflikt som vil få de andre til å fremstå som søndagsturer. Hvordan kom vi hit?

Overhørt

Overhørt

Vi vil gjerne samarbeide om å utforske nettverkene som har interesse av å gjøre Norge til et mer sløsete samfunn. (...) Alle er velkomne, på scenen in real life eller bak tastaturet in real time.

Morten Traavik, Aftenposten
Du kan bla til neste sideBla med piltastene