Frp er ikke imponert over Tines omstilling etter kutt i støtte:

Vil melke utlandet

KONKURRANSE: Frp vil at Tine skal selge mer utenlands. Her ser vi on Byberg i aksjon under norgesmesterskapet i maskinmelking i Oslo i fjor.FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX

EKSPORT: Frp inviterer Tine-ledelsen til seminar for å diskutere hvordan norske meieriprodukter kan konkurrere i utlandet.

Norsk melkeproduksjon må reduseres med 10 prosent. Det bondeeide meierisamvirket Tine må gjennom en slankeprosess og skal være 430 færre ansatte innen to år. En av årsakene er kutt i statens subsidier til meierieksport.

17 prosent av utsleppa frå Equinor kjem frå éin stad: Mongstad-anlegget:

Vil gå frå olje til hydrogen

KARBON: Klubbleiarane Raymond Midtgården (Safe, til venstre) og Kjetil Gjerstad (Industri Energi) framfor crackeranlegget på Equinor Mongstad, som står for mykje av ureininga frå anlegget og som ikkje lèt seg elektrifisere.

KUTTAR: Mongstad er det største CO2-ureinaren i Noreg og står for 17 prosent av utsleppa til Equinor. Det vil fagforeiningane snu med ny teknologi.

Då Equinor-sjef Eldar Sætre tidlegare i veka lanserte planane om å kutte i klimautsleppa frå oljeselskapet, verkar Mongstad til å vere ein grei start å byrje.

Sivilombudsmannen har varslet om «manglende menneskelig kontakt»:

Undersøker fengsler

ISOLERT: Sivilombudsmannen varslet i fjor Stortinget om situasjonen i norske fengsler.FOTO: FRIDA HOLSTEN GULLESTAD

INNELÅST: Hver fjerde innsatt er innelåst i 16 timer eller mer på cella. Nå holder Stortinget høring.

– Hovedregelen er at man skal ha et visst antall timer utenfor cella hver dag. Det er fengselsstraffen som er straffen. Du skal ikke ha et fengsel inne i fengselet, sier direktør Adele Matheson Mestad i Norges institusjon for menneskerettigheter.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene