Oljen i Irak

I Klassekampen 15. januar skriver Fredrik Lund om oljen i Irak. Han hevder landet styres av «marionettregjeringen Vesten selv har innsatt». Dette tyder på liten innsikt i situasjonen. Regjeringa i Bagdad utgår fra partier med nær tilknytning til Iran. Flertallet i parlamentet er også iranskvennlig, og kunne derfor (riktig nok med knapt flertall) fatte vedtak om å be USA trekke sine styrker ut av landet.

Et spørsmål til Frp

Det er ett spørsmål som ikke er blitt stilt Siv Jensen og Jon Helgheim de siste dagene: Hvis de hadde hatt ei datter og to barnebarn, hvorav det ene alvorlig sykt, i en flyktningleir i Syria – ville de heller ikke da ha løftet en finger for å få dem heim? Det forundrer meg også at de omtaler barnas mor som «terrorist» – før hun er blitt dømt. Er det virkelig stortingsrepresentanter verdig? En dag skal også disse barna høre det som ble sagt om sin mor – før hun ble dømt.

En norsk fireårsplan – replikk

Mímir Kristjánsson etterlyser i Klassekampen 10. januar en industriplan fra de rødgrønne politikere – hvorledes de skal «gjenreise» industrien. Alle ser for seg at staten skal være et lokomotiv. Han skriver: «Det norske oljeeventyret er en suksesshistorie uten like for staten som industribygger, uten at det ser ut til å gjøre inntrykk på vår ellers så oljestolte regjering.»

Du kan bla til neste sideBla med piltastene