Dronninga i riddarromanen har to menn og opplever dobbelt nyting.

Kravstore damer

MASKESPEL: Isond treivst med å ha to menn, skriv Aareskjold.

Korleis likar du henne? spurde storebroren.

Ikkje søtt, ikkje surt, ikkje bittert – men salt. Solveig Aareskjold skriv om det ho sjølv vil i Klassekampen kvar laurdag.

16 norske familier har de siste årene flyktet til Polen for å unnslippe barnevernet.

RØMLINGENE

I DEKNING: Foreldrene «Liv» og «Jan» flyttet til Polen da de forsto at barnevernet kom til å overta omsorgen for guttungen. Ett år seinere er gutten halvannet år, og Norge har brukt Haagkonvensjonen for å få Polens støtte til å få overta omsorgen av barnet.

POLEN: «Jan» og «Liv» kastet seg i bilen og rømte for ikke å miste omsorgen for sønnen. Men lovens arm var lenger enn de kunne ane.

November 2019, en skurrete telefonlinje. Jan virker merkelig nok rolig. I bakgrunnen høres hans halvannet år gamle sønn som leker og pludrer.

Frankrike ber EU-land og Norge om soldaterUSA vil trekke styrker ut av Vest-Afrika

Vil løsne terrorgrep i Sahel

I OPERASJON: Franske soldater overvåker landsbygda i det nordlige Burkina Faso. Islamistgrupper har fått kontroll over flere av landets gullforekomster, og nå advarer amerikanske CIA om at det haster å slå gruppene tilbake før de styrker seg ytterligere. Likevel vil USA trekke deler av sine stryker på 9000 soldater i Afrika ut.FOTO: MICHELE CATTANI, AFP/NTB SCANPIX

TERROR: Islamister fester grepet i afrikanske land. Frankrike vil øke vestlig militærinnsats, men stiller betingelser til de fattige landene i Sahel-beltet: Stilne protestene.

Siden 2015 har antallet terrorangrep økt firfoldig i den vestafrikanske ørkenstaten Niger. I samme periode har antall drepte femdoblet seg, ifølge Armed Conflict Location & Event Data Project Acled.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene