Oslo river Gert Walter Thuesens Tøyenbadet. I Stavanger fremstår byens brutalistiske svømmehall, tegnet av samme arkitekt, i ny drakt.

Monumenter med vann i

UNIK: Bak det rytmiske fasademønsteret på Stavanger svømmehall befinner det seg et hovedverk i den norske brutalismen. I fjor gjenåpnet bygningen etter to års rehabilitering. FOTO: STAVANGER KOMMUNE

En mystisk skikkelse står helt stille på tribunen. Figuren er laget av jern og er den meritterte britiske kunstneren Antony Gormleys verk. Den nesten to meter høye mannskroppen er én av 23 slike Gormley-skulpturer som han for to tiår siden fordelte Stavanger rundt.

Kåre Bulie skriver hver tirsdag om kunst, bøker og annen kultur i Klassekampen.

Perspektiv

Mikalsen & Marhaug Abels Hus i Trondheim åpner torsdag utstillingen «Å bygge et språk» av Aage A. Mikalsen og Mikkel Marhaug. Kunstnerne er i deres andre år på BFA-programmet ved Kunstakademiet i Trondheim, NTNU. Dette er deres andre duo-utstilling. Utstillingen står til 28. februar.

Akkurat nå

Akkurat nå

Født sånn eller blitt sånn? Spørsmålsstillingen går aldri av mote, og det er saktens mye god underholdning i å diskutere hvorvidt det er gener eller oppdragelse og miljø som har formet vår personlighet. Akkurat nå funderer jeg mye på hva det er som gjør at sønnen min er svært – og da mener jeg svært – opptatt av dinosaurer. Søstera hans, som er 18 måneder eldre, har aldri vist noen liknende fascinasjon for disse krypdyra som oppsto for om lag 240 millioner år siden.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene