Barn er ikke butikk

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) svarte i går mitt innlegg fra 6. februar om det kommersielle markedets appetitt på velferdsstatens tjenester. Jeg påpekte at kommersielle barnehager har rett til likebehandling med kommunale barnehager når det gjelder offentlig tilskudd, men at kommunene ikke har mulighet til å stille samme krav til de private barnehagene. Dette er ikke en kontroversiell påstand, men også noe KS har påpekt ved flere anledninger. Kommunene kan blant annet ikke stille samme krav til åpningstider og inntakskriterier hos de private barnehagene.

Internasjonalt skattesamarbeid

Ventetiden er for lang før nye internasjonale regler for digitalskatt kommer på plass, er det enkelte som hevder. Jeg forstår at mange vil ha raske løsninger på denne problemstillingen. Jeg er blant dem, og jeg er selv utålmodig: Hvis de rikeste selskapene ikke betaler nok skatt, vil du og jeg måtte betale skatteregningen for dem. Så hvorfor mener jeg at den rette veien å gå er å finne de gode, internasjonale løsningene? Og hvorfor innfører vi ikke egne tiltak i Norge, om enn midlertidig?

Feil av Johansen

I Klassekampens sak 29. januar om Oslo kommunes salg av eiendom bringer byrådsleder Raymond Johansen (Ap) av ukjente årsaker opp en gammel sak om Høyre-byrådets salg av eiendom, som fremstilles på en ufordelaktig måte. Problemet er at avisen sluker hans påstander rått, og leseren blir sittende med feil inntrykk. Høyres talsmann får uttale seg, men viktig informasjon kommer ikke med.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene