Det nasjonale fellesskapet finnes – et sted mellom ytterpunktene.

Særrettigheter?

HØSTET STORM: Statsminister Erna Solberg på Sikkerhetskonferansen i München, fredag 14. februar. FOTO: THOMAS KIENZLE, AFP/NTB SCANPIX

Statsminister Erna Solberg (H) har fått kritikk for sine uttalelser under Sikkerhetskonferansen i München i helga, om at norske røtter ikke gir deg noen særrettigheter i Norge: «That you don’t have any special rights because your parents have been living here forever.»

Klesindustrien villeder forbrukerne med falsk, avledende og tåkeleggende markedsføring.

Grønnvask i øst og vest

BÆREKRAFTIG? Klær som markedsføres som «resirkulerte» er i realiteten oftest produsert av avfallsmaterialer, for eksempel plastflasker. Her fra et gjenvinningssenter i Hefei i Kina. FOTO: CHINA OUT, AFP/NTB SCANPIX

I eventyret «Østenforsol og vestenfor måne» vasker trollkjerringens datter for harde livet, men skjorten blir bare mer og mer skitten. Hun har ikke evnen til å vaske rent. Klesbransjen har skjønt at bærekraft selger, og ordet brukes i øst og vest. Men så lenge de ikke anerkjenner at hovedproblemet er deres egen overproduksjon, blir ikke klærne grønnere.

Om skurr

Erni Gustafsson kritiserer redaktør Skurdal 17. februar for å slippe til Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) som kritikere av Statskogs store frasalg av utmarkseiendom: «De er en viktig alliansepartner for skogindustrien, storbønder og partier som Sp, og nå også Ap, som med alle midler vil tilrettelegge norsk natur for storindustriutnyttelse, ‘rekreasjon’ som jakt, eller som areal for produksjon av kjøtt. Særinteresseorganisasjoner som NJFF må ikke prege debatten».

Du kan bla til neste sideBla med piltastene