Medieråd skrotes

I fjor foreslo regjeringen å opprette et mediestøtteråd på sju personer som skulle fordele mediestøtta. Daværende kulturminister Trine Skei Grande (V) mente overflytting av oppgaver fra Kulturdepartementet til et uavhengig mediestøtteråd ville sikre avstanden mellom mediene og politiske interesser.

«Høstsonaten» på Trøndelag Teater er scenekunst av verkeleg høg klasse.

Skjelett i alle skap

|IKKJE SENTIMENTAL: Chopin skal ikkje tolkast sentimentalt, forklarar Charlotte (Janne Kokkin) til dottera Eva (Mari Hauge Einbu). Og vi kan leggje til at det skal nok ikkje Bergman heller. FOTO: TERJE VISNES

Eit intenst kammerspel der det verbale får spele hovudrolla i eit dramatisk oppgjer.

«Høstsonaten»

Trøndelag Teater, Gamle scene

Av: Ingmar Bergman

Omsett av: Toril Solvang

Regi: Marit Moum Aune

Scenografi og kostyme: Erlend Birkeland

Lysdesign: Eivind Myren

Komponist og lyddesign: Erik Hedin

Med: Janne Kokkin, Mari Hauge Einbu, Maria Omarsdottir Austgulen og Kenneth Homstad

Matias Faldbakkens litterære prisnominasjoner understreker hvor fruktbart det kan være å bevege seg mellom flere kunstarter.

Kombinasjonens kunst

VEKSELBRUK: Det var kunstner Matias Faldbakken ville bli, og det er da også kunsten som har brakt ham lengst ut i verden. Men her hjemme er han i ferd med å bli like synlig i rollen som forfatter. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX

En mystisk skapning av leire som flytter inn i huset til barnefamilien Blystads forsvunne hund, og som lar seg bruke som alt fra tacokokk til hagearbeider. Hovedrolleinnehaveren i Matias Faldbakkens (46) roman av fjoråret, «Vi er fem», ligner ikke mange av sine kolleger i norsk samtidslitteratur. Den er bokstavelig talt utrolig, men samtidig skapt av og sentrum i en familie som fremstår så hverdagslig, og som er så artig skildret, at man som leser nesten glemmer hvor oppsiktsvekkende den levende leirklumpen er.

Kåre Bulie skriver hver tirsdag om kunst, bøker og annen kultur i Klassekampen.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene