Advokat Hans Marius Graasvold går til angrep på ny bok om Kongo-saken:

Refser Kongo-bok

SKEIVT: Både mediene og familien til Joshua French har formidlet et skeivt bilde av realitetene i Kongo-saken, hevder Halle Jørn Hanssen i en ny bok. Her er French og mora Kari Hilde French i rettssak i Kongo i 2014. FOTO: MARTE CHRISTENSEN, NTB SCANPIX

En ny bok om Kongo-saken retter et kritisk blikk mot Tjostolv Moland og Joshua French. Advokaten til French utelukker ikke søksmål.

5. mai 2009 ble seksbarnsfaren Abedi Kasongo drept på en landevei ved byen Bafwasende i Den demokratiske republikken Kongo.

Innholdet i skjønnlitterære tekster blir neglisjert i norske klasserom:

Fiksert på form

INSTRUMENTELT: Forsker Ida Lodding Gabrielsen frykter at skjønnlitteraturen blir redusert til et verktøy for å oppnå andre læringsmål i skolen.

Skoleforsker Ida Lodding Gabrielsen har vært flue på veggen i 178 norsktimer. Det har gjort henne bekymret på litteraturens vegne.

– Utgangspunktet mitt var å undersøke de litterære samtalene som foregikk i klasserommene, men jeg fant fort ut at disse nesten ikke eksisterte i vårt materiale, sier Ida Lodding Gabrielsen.

NOTERT:

Fikk 23 år i fengsel

FOTO: SETH WENIG, AP/NTB SCANPIX

Harvey Weinstein, tidligere en av Hollywoods mektigste menn, er dømt til 23 år i fengsel for seksualforbrytelser. Straffeutmålingen kom onsdag etter at en jury 24. februar kjente Weinstein skyldig i seksuelt overgrep mot produksjonsassistenten Mimi Haleyi i Weinsteins leilighet i 2006, samt i voldtekt av en annen kvinne på et hotellrom i 2013. Weinstein har beklaget sin oppførsel, men avviser at han har gjort noe ulovlig og erklærte seg ikke skyldig. Han er frikjent for å ha brukt sin posisjon til å forgripe seg mot andre.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene