Sett flyktningene på cruiseskip!

DÅRLIGE FORHOLD: Vi må hindre en smitteeksplosjon i flyktningleirer som Moria, skriver forfatteren. FOTO: ARIS MESSINIS, AFP/NTB SCANPIX

Flyktningkrisen eksisterer fortsatt, selv om koronakrisen for tiden fyller mesteparten av mediene. Overfylte flyktningleirer i land som har mer enn nok med å brødfø sin egen befolkning, fører til nye folkevandringer og press på andre land, hvor motstanden mot å ta imot flyktninger er sterk og vedvarende. Effekten av forskjellige tiltak i de enkelte land vil nok vise seg etter hvert.

Uansvarlig oljebistand

Afrikanske oljeland rammes i disse dager hardt av lav oljepris. Det gjør det desto mer prekært å stille spørsmål ved det norske bistandsprogrammet «Olje for Utvikling». Norge har gitt 2,7 milliarder kroner i bistand til fattige land som ønsker å utvinne olje og gass. Pengebruken er både risikabel og uansvarlig. Bistandsprogrammet bør avvikles slik vi kjenner det i dag. Skal norske bistandspenger hjelpe land som står i startgropen av sin oljeutvikling, må denne innebære en vurdering av klimarisikoen ved prosjektet.

Sp: kystfolkets mikrofonstativ

Ottar Brox spør i Klassekampen tirsdag 10 mars: «Hvordan vil Senterpartiet bruke den makta nordnorske velgere har gitt partiet». Bakgrunnen for spørsmålet er at Brox mener å ha observert at Senterpartiet ikke har løftet en finger for å hindre at det som «kystfolket har levd av i tusen år – altså torsken og silda – ved ulovlig maktbruk ifølge Høyesteretts flertall i dom av 23 oktober 2013 er tatt fra dem og gitt bort gratis – «til evig tid» til pengesterke redere.»

Du kan bla til neste sideBla med piltastene