USA har ingen grunn til å legge skylda for sine interne problemer på handel, mener økonom:

– USA bør ikke skylde på Kina

FEIL FOKUS: President Donald Trump legger skylda for landets interne problemer på Kina og Xi Jinping, men USA er lite avhengig av internasjonal handel, mener økonom. FOTO: ANDY WONG, AP/NTB SCANPIX

TOLL: Mulig handelskrig ligger som en tung sky over G7-møtet. Den frihandelskritiske økonomen Ha-Joon Chang mener nye tollbarrierer ikke vil redde USAs industri.

Det har vært full krisestemning i forkant av G7-toppmøtet som nå pågår i Quebec i Canada. Etter at Donald Trump innførte ekstra tollsatser på stål og aluminium, truer EU nå med mottiltak og mange frykter en handelskrig.

Ebba Boye er deltaker på Klassekampen-akademiet.

Skarpe skudd mot steinkastere og brennende drager:

Teller sine døde

SKUTT: En demonstrant faller etter å ha blitt skutt fredag 1. juni. Demonstrasjonen i går var den siste i en seks ukers kampanje. FOTO: KHALIL HAMRA, AP/NTB SCANPIX

DEMO: Gårsdagens demonstrasjon ved Gazas grense mot Israel ble varslet som den siste i rekka. Fram til i går var minst 128 drept i protestene.

Protestene langs grensegjerdet mellom Israel og Gazastripen, som startet 30. mars og skulle avsluttes i går, kalles av palestinerne for «Den store returmarsjen».

Du kan bla til neste sideBla med piltastene