– Det gamle nærpolitiet finst ikkje lenger. Det er eit problem, seier professor:

Reform gjer politiet fjernt

MØTE: Bydelsutvaletsleiar Shahbaz Tariq (Ap), byrådsleiar Raymond Johansen (Ap), driftsleiar for Enhet Øst i Oslo-politiet John Roger Lund, politimeister Hans Sverre Sjøvold og tidlegare justisminister Sylvi Listhaug på folkemøte på Holmlia i vinter. FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX

FJERN: Førebyggjande arbeid er essensielt for å slå ned mot kriminelle gjengar, seier professor Paul Larsson. Han hevdar nærpolitireforma sette spikaren i kista for det nære politiet.

SV kritiserer at Civita-økonom fikk tale på budsjettseminar:

Savnet likevekt

KRITISK: Bystyrerepresentant i Stavanger for SV, Eirik Sakariassen, er kritisk til at Civitas Steinar Juel holdt et faglig foredrag for administrasjon og folkevalgte i kommunen. FOTO: SIV DOLMEN

PÅ AGENDAEN: SVs Eirik Sakariassen reagerer på at Stavanger kommune lot Civita-økonom Steinar Juel tale på budsjettkonferansen, uten at noen fra Agenda eller Manifest slapp til.

På ti år er antall unge uføre dobletVeien fra uføretrygd til arbeid er lang

Ønsker plass i arbeidslivet

EN DEL AV STATISTIKKEN: Saad Al-Jaderi fra Ski i Akershus er en av 15.088 unge uføre under 30 år. Han vil ikke være en del av den statistikken og vil veldig gjerne inn i arbeidslivet.

Øker: Antall unge uføre er doblet det siste tiåret. Saad al-Jaderi (27) er i dag en del av uførestatistikken, men han vil helst jobbe.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene