– Det gamle nærpolitiet finst ikkje lenger. Det er eit problem, seier professor:

Reform gjer politiet fjernt

MØTE: Bydelsutvaletsleiar Shahbaz Tariq (Ap), byrådsleiar Raymond Johansen (Ap), driftsleiar for Enhet Øst i Oslo-politiet John Roger Lund, politimeister Hans Sverre Sjøvold og tidlegare justisminister Sylvi Listhaug på folkemøte på Holmlia i vinter. FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX

FJERN: Førebyggjande arbeid er essensielt for å slå ned mot kriminelle gjengar, seier professor Paul Larsson. Han hevdar nærpolitireforma sette spikaren i kista for det nære politiet.

I ein fersk rapport frå Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) kjem det fram at tilsette i Oslo politidistrikt opplever at «politiet fjerner seg fra publikum.»

SV kritiserer at Civita-økonom fikk tale på budsjettseminar:

Savnet likevekt

KRITISK: Bystyrerepresentant i Stavanger for SV, Eirik Sakariassen, er kritisk til at Civitas Steinar Juel holdt et faglig foredrag for administrasjon og folkevalgte i kommunen. FOTO: SIV DOLMEN

PÅ AGENDAEN: SVs Eirik Sakariassen reagerer på at Stavanger kommune lot Civita-økonom Steinar Juel tale på budsjettkonferansen, uten at noen fra Agenda eller Manifest slapp til.

31. mai var politikere og administrasjon i Stavanger kommune samlet til budsjettkonferanse, og blant ekspertene som kom med sine faglige råd var Civita-økonom Steinar Juel.

På ti år er antall unge uføre dobletVeien fra uføretrygd til arbeid er lang

Ønsker plass i arbeidslivet

EN DEL AV STATISTIKKEN: Saad Al-Jaderi fra Ski i Akershus er en av 15.088 unge uføre under 30 år. Han vil ikke være en del av den statistikken og vil veldig gjerne inn i arbeidslivet.

Øker: Antall unge uføre er doblet det siste tiåret. Saad al-Jaderi (27) er i dag en del av uførestatistikken, men han vil helst jobbe.

Saad al-Jaderi tar imot Klassekampen hjemme i leiligheten i Ski sentrum. 27-åringen har vært uføretrygdet i to år. I begynnelsen opplevde han det som tungt å være utenfor arbeidslivet.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene