Kunnskapssektoren må kutte mer i byråkratietOslomet-rektor reagerer

Frykter fagkutt

Regjeringens effektivitetsreform fører til at universiteter og høyskoler må kutte 180 millioner kroner neste år. Kuttene vil få faglige konsekvenser, sier rektor ved Oslomet, Curt Rice.

– Det er grenser for hvor lenge vi kan holde på å kutte kostnader, sier Curt Rice, rektor ved Oslomet.

I en ny bok blir historiker Terje Tvedt beskyldt for å fremme konspirasjonsteorier om norsk politikk:

Langer ut mot historiker

REFSER: Jostein Gripsrud, professor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen, går til kraftig angrep på Terje Tvedt i en ny bok. Gripsrud mener Tvedts historieskrivning er konspiratorisk og feilaktig. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

I en ny bok går medieprofessor Jostein Gripsrud til angrep på historiker Terje Tvedt. Gripsrud mener boka «Det internasjonale gjennombrudd» er full av historiske feil.

– Terje Tvedts historieskrivning er i realiteten en konspirasjonsteori om svikere som undergraver nasjonen, sier medieprofessor Jostein Gripsrud.

NOTERT:

Forlik om blogger-bok

FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX

Bloggeren Anniken Jørgensens bok «Bare en natt til» skal endres noe i andre og tredje opplag. Det er hovedpunktene i et forlik partene er blitt enige om. Til VG opplyser partenes advokater at de er blitt enige om en minnelig løsning utenfor rettsapparatet. Simen Auke fra DJ-duoen Broiler hadde begjært midlertidig forføyning som etter planen skulle behandles i Oslo byfogdembeter mandag. Auke var en av personene som følte seg utlevert i boka og krevde at den skulle fjernes fra markedet.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene