DAGENS TAL:

2030

FOTO: AFP/NTB SCANPIX

Med same utsleppsnivå av klimagassar som i dag, kan den globale temperaturauken passere 1,5 grader Celsius så tidleg som 2030, ifølgje FNs klimapanel (IPCC). Ifølgje rapporten, som vart lagt fram i Sør-Korea i går, er jordoverflata allereie varma opp 1 grad i snitt.©NPK

Terje Tvedts fortelling om det «humanitærpolitiske komplekset» er full av historiske feil. Men hvor har vi hørt den før?

Undergangs-fortellingen

ILLUSTRASJON: KNUT LØVÅS, KNUTLVAS@GMAIL.COM

Terje Tvedts bok fra i fjor høst, «Det internasjonale gjennombruddet», er nå trykt i et opplag på 18.000 eksemplarer. Det forfatteren kaller «en vanlig bok om norsk historie», har altså solgt ekstremt godt for denne typen utgivelser. Hva er grunnen, og hvor holdbar er egentlig historien boken forteller?

Brennmerket av dårlig munnhelse?

HOLD PÅ HUMØRET: Nordmenn som sliter med vedlikehold av tennene, kan stigmatiseres, skriver Aud Tønnesen. FOTO: PIXABAY

En vennlig spøk eller munter replikk – vi utveksler smil og bekrefter gode relasjoner. Men for mange fungerer de positive hverdagslighetene heller som belastning. I dag lever det mennesker i Norge med så dårlig munnhelse at det synes når de åpner munnen. Det gjør at de utsettes for stigmatisering og trekker seg ut av sosiale sammenhenger.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene