Landsby reddet

Israels statsminister Benjamin Netanyahu utsetter rivingen av beduinlandsbyen Khan al-Ahmar på den okkuperte Vestbredden.

Terje Tvedts framstilling av sine kritikarar er like urimeleg som hans tolking av kjelder.

Posisjonskampen

OMGÅR KRITIKKEN: Terje Tvedt går mest aldri inn på konkret kritikk av boka si, men nøyer seg med å visa til at kritikarane forsvarer gamle posisjonar, skriv Hallvard Tjelmeland. FOTO: TOM HENNING BRATLIE

Det er eit mønster i korleis Terje Tvedt møter kritikk av den siste boka si. For det første går han mest aldri inn på konkret kritikk av tolkingar og empiribruk. Han nøyer seg stort sett med å visa til at alle kritikarane berre forsvarer gamle posisjonar mens han sjølv har lansert nye heilskapsanalysar som underminerer desse. Slik var det då eg møtte Tvedt på eit seminar i Tromsø i september og slik er det når han i Klassekampen laurdag uttaler seg om Jostein Gripsrud og min kritikk.

Best å ikke sjekke, tro?

Alle vi som enten har søkt jobb eller vært med på å ansette folk, vet at referansesjekk er både viktig og vanskelig. Persontrafikkdirektør i Jernbanedirektoratet Svein Horrisland kommer i fredagsavisa med et helt nytt perspektiv. I behandlingen av anbudet fra jernbaneselskapet Go-Ahead har de med fullt overlegg valgt ikke å sjekke erfaringer med hvordan selskapet fungerer i andre land: «Det vi må legge vekt på, er hva de lover oss i tilbudet de kommer med. Det at de har fått dårlig kritikk i andre and, har ikke spilt inn i den forstand», sier Horrisland.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene