Økt motstand mot EØS på ytre høyreside:

Kan Frp snu?

Frp-leder Siv Jensen er mot norsk medlemskap i EU og sa i vår at partiet vil følge nøye med på EØS-avtalen. I Sylvi Listhaugs bok «Der andre tier» skriver den tidligere justis- og innvandringsministeren at Norge bør kreve å få EØS-avtalen reforhandlet i kjølvannet av den britiske utmeldingen. Fremskrittspartiets Ungdom går inn for å reforhandle EØS-avtalen, og i gårsdagens Klassekampen sa tidligere justisminister for Frp, Per-Willy Amundsen, at han har forståelse for fagbevegelsens bekymring for EØS-avtalens konsekvenser for arbeidslivet.

Equinor trenger et grønt image for å rekruttere, sier forfatter:

Kamp om hoder

KAMP MED VINDMØLLER: Equinors Eldar Sætre benyttet anledningen på oljemessa i Stavanger til å snakke om selskapets vindmøller. Selskapet lykkes i å ta oppmerksomheten vekk fra hovedvirksomheten petroleum.FOTO: TOM HENNING BRATLIE

STRATEGI: Equinor overselger klimainnsatsen sin fordi selskapet er redd for å miste støtte i befolkningen, mener Anne Karin Sæther.

I går skrev Klassekampen at Equinor driver offensiv kommunikasjon om fornybar energi, CO2-kutt og bærekraft, samtidig som de satser tungt innen skiferolje og -gass, med bruk av fracking, i USA. Anne Karin Sæther, forfatter av boka De beste intensjoner, om olje og klima, mener Equinor må passe på så folk ikke føler seg lurt.

No må dei ta seg saman!

Stort og smått

Når statlege organ avslører at dei ikkje er klar over at dei er pålagde å følgja offentleg rettskriving, manglar dei minimumskompetansen til å driva med det dei driv med. Staten (les = Stortinget) har ikkje formulert eit vennleg ønske om å følgja rettskrivinga. Alle i staten har pålegg om det. Private personar og private aktørar, som aviser og forlag, kan gjera hoggande som dei vil. Men som regel prøver også desse å følgja rettskrivinga, for elles taper dei omdømme.

Sylfest Lomheim skriv om språk i Klassekampen kvar onsdag.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene