Forrige uke ble det klart at «Fiskerne» trolig bevares i Regjeringskvartalet. I dag åpner utstillingen «Carl Nesjar – multikunstneren fra Larvik» på Bølgen.

Tilbake der det hele startet

KLAR FOR AVREISE: I samarbeid med Bølgen kulturhus har Gro Nesjar Greve fått i stand en utstilling med Carl Nesjars fotografier og grafikk. Ola Sveum hjelper henne med å laste inn verkene før transporten går fra Skøyen.

Larvik rotet bort Pablo Picasso og Carl Nesjars skulptur «Sylvette». Men i sommer huser Vestfold-byen i det minste Nesjars fotografier og grafikk.

– Han kom alltid tilbake til svabergene, sier Gro Nesjar Greve med henvisning til et svart-hvitt fotografi av et glattskurt berg.

Kampen om tronen var mer enn blodig nok, men det var ideen om en storstilt samfunnsomveltning som gjorde alt til aske.

Dronningen og revolusjonen

GODE HENSIKTER: For de som måtte sokne til den radikale venstresiden, føltes kanskje åpenbaringen av Daenerys Targaryens tyranniske lynne som en implisitt kritikk. FOTO: HBO NORDIC

Makten og sinnet gikk til hodet på den radikale Daenerys Targaryen. Var «Game of Thrones» egentlig en konservativ serie?

Denne teksten inneholder plottblotting av hendelsene i siste sesong av «Game of Thrones».

NOTERT:

Weinstein punger ut

FOTO: RICHARD DREW, AP/NTB SCANPIX

Harvey Weinstein har gått med på å betale nesten 400 millioner kroner til sitt tidligere filmstudio og kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering. Avtalen, som ikke er endelig signert av partene, omfatter ikke straffesakene som er reist mot Weinstein. Forslaget til forlik skal dekke alle sivile krav mot Weinstein og omfatter kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering, styremedlemmer i hans eget filmselskap og statsadvokaten i New York, melder Wall Street Journal. ©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene