Dynamic Mongoose og oss.

Forsvarsverk

HARSTAD: Klassekampen debatterte nordnorsk skjønnlitteratur i Harstad mandag. FOTO: LINN-ELISE ØHN MEHLEN

Harstad har en vakker innsegling, men da vi nærmet oss byen, ble det alvor. Forsvarsskip lå til rundt hele havna, med kanonene mot oss som kom seilende inn. De er del av en større militærøvelse, som gjennomføres i litt over en uke framover.

Regjeringen vurderer å bidra i en koalisjon i PersiabuktaSV og Rødt advarer

Frykter et nytt Libya

DÅRLIG TIMING: SV-leder Audun Lysbakken sier at beslutningen om et norsk bidrag er viktigere enn at en statsråd kan ta den når Stortinget er på ferie. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

KRIGSTROMMER: Mens Stortinget er på ferie, advarer SV og Rødt mot at regjeringen blir med i en amerikanskledet koalisjon i Persiabukta.

– Mektige krefter i den amerikanske regjeringen har slått på krigstrommene i månedsvis og prøver å drive fram en konflikt med Iran, sier SVs leder Audun Lysbakken.

Rødt peker på etterlønn-ukultur

LØNNSOMT I TOPPEN: Partiet Rødt vil at helseminister Bent Høie (H) må svare på hvorfor administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus fikk sluttpakke når han frivillig sluttet i jobben. Nestleder i Rødt Marie Sneve Martinussen reagerer på at Erikstein fikk beholde en avtale verdt om lag 2,2 millioner kroner, skriver Dagsavisen. Nå ber hun Høie vurdere saken i lys av et vedtak fra 15. mai i fjor der Stortinget ba regjeringen vurdere helseforetakenes bruk av sluttvederlag når det er den avgåtte lederen som selv har tatt initiativ til å gå. – Det blir stadig tydeligere at det har utviklet seg en ukultur i toppen, sier Martinussen. ©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene