Katastrofequiz

1: Hva forårsaket «året uten sommer» i 1816?

Regjeringen forsøker å løse en systemsvikt ved å legge ansvaret over på dem som rammes av den.

Inkluderingsbommert

SVINGER PISKEN: Regjeringens inkluderingsdugnad tar utgangspunkt i at folk som ikke har jobb, har valgt det selv, skriver NHOs Kenneth Stien. Her arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på lanseringen av en rapport om ungdom utenfor arbeid, på Kulturhuset i Oslo. FOTO: SIV DOLMEN

Troen på at man ved hjelp av økonomiske innstramminger, eller økonomiske gulrøtter, kan få folk som står i ytterkanten av arbeidslivet i jobb står stadig sterkere. Forestillingen er at folk selv velger om de vil stå utenfor eller være i jobb. Mange har ikke den valgmuligheten.

Korrupt avtale

Det er alvorlig at Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo naivt har inngått en avtale som bryter så monumentalt med norsk korrupsjonslovgivning. Dersom hun blir sittende er det fordi de ansvarlige ikke tar på alvor eller forstår omfanget av loven, som har en strafferamme på inntil ti år. Trine Schei Grande applauderer avtalen. Det bør hun ikke gjøre. Blir Hindsbo sittende, må de som ikke sparker henne stilles til ansvar for medvirkning til korrupsjon.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene