Dagens sukk

Stor ståhei varsler små sannheter

— HAUK

IDEOLOGI

TILBAKE TIL RØTTENE

RAGNAROK: Kraftige skogbranner er blant konsekvensene av klimakrisa, som her i Rjazan i Russland i 2010. På chatforumene som terroristene i Christchurch og El Paso frekventerte, kombineres klimafrykt med raseteorier som har røtter i nazismen. FOTO: NATALIA KOLESNIKOVA, AFP/NTB SCANPIX

GRØNNBRUNT: Flere av vår tids høyreekstreme kaller seg økofascister. Deres bekmørke svar på klimakrisa er å utrydde innvandrere og minoriteter.

LO fryktar ordførartapSenterpartiet tek over for Arbeidarpartiet

100 ordførarar i spel

Ordførartapet Kartet viser dei kommunane i Noreg der Arbeidarpartiet tapar eller kan tape ordføraren. Det omfattar: n Alle Ap-kommunar der partiet har under 30 prosent oppslutnad. n Alle Ap-kommunar der Ap har mellom 30 og 40 prosent oppslutnad n Alle Ap-kommunar som vert slegne saman med andre med unntak for dei kommunane der Ap har reint fleirtal n Alle Ap-kommunar i Nord-Noreg der innbyggjartalet er under 5000. Fleire av dei Ap-kommunane der partiet har meir enn 40 prosent er ikkje med i oversynet, men ordførarvervet kan vere truga også i desse kommunane. Kjelde: Valresultat 2015 for alle kommunar. Folketal i 2019 henta frå SSB.

OVER OG UT: Arbeidarpartiet ligg an til det dårlegaste kommunevalet nokosinne. Senterpartiet står klar til å overta som ordførarpartiet etter valet.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene