Geriatrisk, Lillebø?

Sandra Lillebø beklager seg over en helside i Klassekampens lørdagsnummer 4. januar over at eldre amerikanske turister presser opp prisene på Vys miniprisbilletter. Hun skriver: «Hvorfor det har blitt slik, trenger man bare ta en kjapp tur ned på perrongen på Oslo S. for å finne ut: Der står det store flokker av aldrende amerikanere, noen av dem med gåstol og slange i nesa [...]. Vi må tilpasse våre jobbreiser og familiebesøk til bucketlistene til geriatriske cruiseturister».

Klimaendringene skjer nå, i Australia!

KATASTROFALT: Skogbrannene i Australia viser hvor katastrofale klimaendringene er for alt liv. FOTO: PETER PARKS, AFP/NTB SCANPIX

Det er en katastrofe som nå utspiller seg i Australia. En katastrofe som så langt har brent av over fem millioner hektar med land og skogområder. Og det skjer midt i en hetebølge som har vart i mer enn tre måneder. I midten av desember ble landets varmeste dag noensinne målt. Og gjennomsnittstemperaturen i hele desember var 49.1 grad. Bedre har det heller ikke blitt med vinder på over 25 meter i sekundet, som sprer brannene videre. Ifølge australske økologer har 480 millioner dyr, fugler og reptiler blitt drept av flammene, som også har tatt flere menneskeliv, og slukt langt flere hus.

Nå vipper det over

I Klassekampen 27. desember påstår Mímir Kristjánsson at jeg ikke tåler «regjeringskritiske kommentatorer». Det er en påstand han ikke gjentar i sitt innlegg 4. januar, med god grunn. Det var rett og slett ikke sant.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene