Men hvem er hun nå?

ALLE KAN ENDRE SEG: Også IS-kvinner og syriafarere.

En IS-kvinne er hentet tilbake med sine barn. Avskyreaksjonene er sterke og regjeringen havnet i krise, men mange føler medlidenhet med barna. Få spør om hvem denne kvinnen er nå? Mennesker kan forandre seg, venstrefolk kan gå til høyre, kristne kan bli ateister, kriminelle kan bli hederlige borgere, protestanter kan bli katolikker og alt dette kan skje motsatt vei. Hvor mange av oss har egentlig hatt det samme livssynet gjennom hele livet? Hvor mange av oss vil dømmes for den vi var på et tidligere tidspunkt i livet?

Valget i Venezuela, et parallelt univers?

MEDIESTUNT: At Guaidó ble hindret i å entre AN, er en strategisk løgn, skriver forfatteren. Her Guaidó utenfor lokalet 5. januar. FOTO: MATIAS DELACROIX/AP, NTB SCANPIX

Tore-Andreas Frimannslund (i Klassekampen 18. januar) prøver å gjøre narr av dem som har reagert på Bjørnar Utheims skjeve fremstilling av valget av president for Venezuelas Nasjonalforsamling (AN). Han impliserer at de prøver å lure leserne, og bruker uttrykk som «tøv» og «man er ikke dum». Men etter å ha lest hans meget feilaktige beskrivelser av den siste utviklingen i Venezuela, er jeg ikke så sikker på dette.

Kva er det med Frp

Når fire parti går saman om å danne regjering så ligg det i korta at kvart av partia må gi avkall på nokre av sine standpunkt. Dei må gi og ta og forhandle seg fram til eit slags minste felles multiplum. Men når drøftingar og slagsmål og kva veit vel vi er over på bakrommet, så er dei ei regjering med eitt standpunkt.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene