Dagens sukk

Stolthet kommer innenfra, men æren er pålagt

HAUK

Stortinget stengte av en hel etasje da hemmelig F-35-rapport ble behandlet:

Bak lukkede dører

KRITISK: Riksrevisor Per-Kristian Foss (bak, i midten) på vei inn til det hemmelige møtet i Stortinget sammen med en rekke folk fra luftforsvaret, Forsvarsdepartementet og Riksrevisjonen.

HYSJ! Alt var hemmelig da Stortinget diskuterte Norges nye kampfly. Opposisjonen mener regjeringen er opptatt av å skjerme seg selv fra kritikk.

Stortinget hadde satt ut vakter og stengt av hele toppetasjen. Pressen slapp ikke forbi vaktene, og på vei opp måtte stortingsrepresentantene gi fra seg mobiltelefoner, smartklokker og laptoper. Møtet ble holdt i Arbeiderpartiets avlyttingssikre møterom, og ingen av representantene hadde lov til å fortelle noe som helst om det som foregikk.

På lag med Island og Liechtenstein

BREXIT: Statsminister Erna Solberg (H) mener Norge bør samarbeide med Island og Liechtenstein i forhandlingene om en avtale med Storbritannia etter brexit. Solberg møtte statsministrene fra de to andre EØS-landene mandag, etter at Storbritannia formelt trådte ut av EU, og dermed også EØS-avtalen, fredag. De tre er enige om at det beste ville være å samarbeide tett. Solberg mener at Norge og Island har mange felles interesser, mens Liechtenstein er spesielt opptatt av finanstjenester. Brexit påvirker forvaltningen av fisket i Nordsjøen, som ikke er en del av EØS-avtalen. At Storbritannia er ute av EU, påvirker forhandlingene om fiskekvoter for neste år.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene