Pompeo er i Kabul for å berge Taliban-avtale

RØD LØPER: Mike Pompeo (til høyre), USAs utenriksminister, var i går på plass i presidentpalasset i Kabul. FOTO: AP/NTB SCANPIX

FORHANDLING: USAs utenriksminister Mike Pompeo ankom i går Kabul der han skal forsøke å få regjeringen med på avtalen USA har inngått med Taliban.

Mike Pompeo skal både møte Afghanistans president Ashraf Ghani og hans erkerival Abdullah Abdullah, som krangler om hvem som vant presidentvalget i september i fjor.

Høyresidas selvtilstrekkelige individ er rammet av covid-19 og har brått fått mersmak på fellesløsninger.

Verdenssynet som sprakk

UTRYGGHET: Bemanningsbransjen gjør det enklere å straffe individet ved sykdom: Vil du ha lønna di, så kommer du på jobb. Krisen viser imidlertid at det i praksis er det tillitsbaserte systemet med full sykelønn og trygghet som fungerer, skriver forfatteren. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

De siste tiårenes ideologiske høyreoffensiv har vært basert på konservatismens og liberalismens fokus på individet. Konservatismens moralisme, der du selv er ansvarlig for deg og ditt, har blitt blandet med liberalismens markedsorienterte tro på økonomiske insentiver som i et fritt marked skal optimere menneskets atferd. Dette selvtilstrekkelige individet er grunnlaget for framgangen for alliansen mellom konservatisme og liberalisme.

Vårt Guernica

Picassos versjon av terrorbombingen av byen Guernica er blitt et universelt symbol på krigens gru. Hans kunstverk på Y-blokken er en del av vårt sterkeste symbol på 22. juli-terroren.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene